szombat, január 03, 2015

Kerítés

Először is: boldog új évet minden kedves Olvasómnak! :)

A tavalyi év (mint látszik a bejegyzések alacsony számán) a használatbavételi engedély megszerzéséről szólt és... nagyjából ennyi. :) Magán a házon apróbb építéseket végeztünk, amit csináltunk, az a lakberendezés és a pihenés volt. Ezek pedig ebben a blogban nem nagyon látszódnak.
A nyarat végre tényleg a nyaralásnak szenteltük, három év után három hétre elmentünk nyaralni, csak mi, öten, a két kisebbel először a tengerhez. Mert megígértük és mert soha nem követelőztek semmilyen anyagi javak után. :)



A lakberendezés része is nagyon időszerű volt, hiszen kinőtték az ágyaikat, vettünk új szekrényeket is nekik, mindenki kapott nagy íróasztalt. Eddig senkinek nem volt íróasztala, csak nekem, pedig Vili már középiskolás. Az ebédlőasztal volt a leckeírás helyszíne, de az is kicsi volt már ötünknek, vettünk nagyobbat abból is, a régit (bár kihúzható) hamarosan el fogom adni.
A fiúk ágyai eredetileg fehérek voltak, mert a szürkéset kivonták a forgalomból. Így három fehér ágyat vettünk. Lellének éppen megfelelt így, a fiúkét N. lecsiszolta, én pedig befestettem. Szerencsénkre az ajtóink páca ugyanolyan színű, mint a H.szürke, ezért senki nem mondja meg, hogy nem az eredeti ágyakat látja a szobában. (Az ajtó kevert pác, de ahol keverték, ott felírták az összetevők arányát és bármikor mehetek kikevertetni ezt a színt.)



Emellett konyhabútorom még most sincs. :) Mivel azonban az anyag már ott van az asztalosnál, remélem a születésnapomon (február) mutathatom az elkészült konyhabútort.
Csillárjaink még mindig nincsenek mind felszerelve, egy adag még hiányzik is.
A kerítést viszont elkészítettük még tavaly, decemberben. Főleg a kóbor kutyák miatt, mert amúgy meglettem volna nélküle is. Ezek ideiglenes kapuk, lesz jobb idén. Apa és N. egy nap elkészítette, strapabíró, a célnak megfelel.


Nincsenek megjegyzések: