hétfő, október 14, 2013

Szúnyogháló-frissítve

Ma a szúnyoghálónkról írok.

A redőnyök már szeptember elején elkészültek, rendben, korrektül be is lettek építve lefutósín nélkül. A héten elkészült a teljes külső hőszigetelés, ezért szóltunk a redőnyösöknek, hogy feltehetik a lefutósíneket.
Természetesen mivel mindketten dolgozunk (én tanárként elég kötött munkaidőben) Anyósomat kértük meg, hogy jöjjön és nyissa-zárja a házat nekik, mi nem tudunk jelen lenni a szerelésnél.
Fel is szereltek mindent rendben, néhány kivétellel:
  • az egyik redőnyhöz tartozó kapcsolóban valamiért nincs áram, nem tudták kipróbálni a motort
  • a másik redőnyhöz tartozó kapcsoló áramellátása "akadozik"
  • az egyetlen szúnyoghálós ablakunkra valahogy nem stimmelt a szúnyogháló.

A szúnyogháló beszerelésére újból visszajöttek. Sajnos most sem sikerült túl jól a művelet. Bevallom, az árhoz illően nagyobb precizitást vártam. Az alsó beakasztósín mindkét oldalon rövidebb fél cm-rel, mint a lábak távolsága. Harlekin katicának idő kérdése, mikor jön rá, hogy ott be lehet mászni.








Belülről látszik, hogy klasszul besüt a lyukon a fény, a szúnyoghálót pedig jobbra-balra tudjuk mozgatni, akkora holtjátéka van:


Ugyancsak rés lett az ablak és a szúnyogháló között "felülnézetből", pedig az alsó vízvetőig le lehetett volna engedni a szúnyoghálót.


Nézegettem a neten: más cégek ezt hogyan oldják meg, (klikk a képekre) ez a beépítés normális-e, (pl. használnak-e később is látszó csavarokat:)

Másik cég:


Harmadik cég:


És mégegyszer a miénk:


A káva téglából lesz majd és a lefutósínek aljánál fog kezdődni.
A ritka szép ebben az esetben, hogy a férjem (első esetben az építkezés alatt: nem egyeztetve velem) már másnap átutalta az utolsó részletet is a redőnyből.

Ennek ellenére felveszem a kapcsolatot a cégtulajdonos Hölggyel, aztán majd meglátjuk mire jutunk.

FRISSÍTÉS: Nagyon készséges volt a Hölgy, ma kijött egy szerelő és mindent profin megcsinált. Ahogy első alkalommal gondoltam volna. Lefutótól-lefutóig tart az akasztósín, alatta kefe, maga a sín egészen a vízvetőig leengedve, nincsenek látható csavarok.


Nincsenek megjegyzések: