péntek, július 12, 2013

Locsolgatunk, locsolgatunk...

Bár a kőművesMester is azt mondta, hogy nincs szükség a beton locsolására, azért mi mégis locsoljuk.
1. Igen meleg van és nem csak úgy tud "megégni" a beton, ha süt rá a Nap. (Mert az ereszkinyúlásnak köszönhetően csak kora reggel és késő délután süt be egyáltalán a betonra közvetlenül.)
2. Ha nem locsoljuk, hamarabb kiszárad, az igaz, de a teteje porlani fog és így komolyabb mélyalapozó kell majd a burkolat alá --> plusz kiadás.
3. Ezen már igazán nem múlik, locsolgattuk a szerelőbetont és a födémet is, nagyon benne vagyunk. :) Jövő héten már a "segédeim" is itthon lesznek. Annál tovább pedig nem fogjuk locsolni.



A szemközti szomszédunk valami nagy gödröt ásott a kertjében, aminek következtében egy nagy kupac föld lett a kapuja előtt. A két vonalbeli szomszédunk már kinézte magának, hogy esetleg kellene belőle kérni és mi is úgy gondoltuk, hogy nekünk is jól jönne feltöltésnek. A szomszédnak is megérné, mert nem kellene pénzért elszállíttatnia. Végül mi kérdeztük meg, hogy mi a terve a földdel. Azt mondta, szabadon elvihető. :)

Csakhogy nem volt se lapátunk, (áldozatul esett még az elején az építkezésnek=elvitték a munkások) se kubikos talicskánk. Megkérdeztük a második szomszédot, aki szívesen köcsönadta mindkét eszközét és azt mondta, neki nem is kell a földből. A mellettünk levő szomszéd is gondolkodott egy napot, ő is lemondott róla, úgyhogy reggel-este N. talicskázza át a földet. Még ma estére való adag maradt:



Végül egy kép a púpos mosókonyháról. Lézeres vízszintezővel. Épp kifelé lejt a folyosó felé. (Balra.)

Nincsenek megjegyzések: