kedd, június 25, 2013

Fűtéscsövek

A hőtükör fóliákat, amiket szerdán megvettem (=kifizettem) csütörtökön szállították ki a víz-gázszerelők. Pénteken néhány helyen már szét is terítették.


Vasháló híján voltunk, ezért szombaton reggelre volt beütemezve a vasháló kifizetése, kiszállítása is. Még az évzáró(m) előtt, negyed 8-ra kimentünk és vártuk a vasasokat. Már éppen feladtuk és menni akartunk kifizetni, amikor jöttek és ledaruzták a 4,2-es hálókat.


Kértük az ott dolgozó munkásoktól, hogy azt a raklapnyi maradék hőszigetelést, amit már fél éve összeszedtünk és ott tároltuk benn egy raklapon -és amit ők elegánsan szemétnek gondoltak és beborítottak a teraszhoz- szedjék vissza, pakolják újra raklapra és valamelyik fóliával fedjék le.


Szombaton délután egy munkás ment a kőművesektől, hogy letegye a hiányzó vízszigetelést.

Miután a gyerekeket elszállítottuk a nagyszülőkhöz nyaralni, már.csak ketten jöttünk vissza, így a telek felé fordultunk. Ez a látvány fogadott:


Az egy dolog, hogy vihar volt és szétfújta a hőszigetelés darabkákat, de szombaton pont ezért kértük, hogy pakolják össze. Hétfő reggel, amikor kimentünk, hogy megbeszéljük a továbbiakat, ismét szóltunk, hogy szedjék össze a darabkákat. Ez ma estére sikerült. :)

Hétfőn már majdnem mindenhol lerakták a tükörfóliákat és rá a vasakat:



Valamiért a kamrát kihagyták. Még ma is így nézett ki, nem tudom: majd a fűtéscsöveken át tervezik kihozni az áthidalókat? :O


Hétfő reggel kifizettük a padlófűtés csöveit, 1200 métert (!) és még egy tekercs vízszigetelést is kellett vennem, mert elszámoltuk és a garázsbejáratnál kimaradt egy rész. Délután leolvasztották és ma már oda is került vasháló.


Ez persze nem marad így, mert csak a fal belső síkjáig tervezzük az aljzatbetont.

A mai munka a fűtéscsövek kötözése volt.




Van, ahol nem sikerült terv szerint, pl. a zuhanyozó helyére elfelejtettek tekerni, tekertek viszont  a gardróbba feleslegesen. Ezt holnap reggel kell tisztázni. Terveik szerint az aljzatbeton öntésére hétfőn kerülhet sor.

Mai természetfotónk:


Nem mellesleg beadtuk a hitelérelmet, miután N. hajnal 2-ig számolgatta  a megfelelő készültségi fokokat, árakat, hogy mindenkinek jó legyen.

Nincsenek megjegyzések: