kedd, április 30, 2013

Szerelőbeton szint letudva

Eljött a nap, amikor a teljes ház alatt van szerelőbeton, innen szintet léphetünk. :)





Reggel kimentünk, mert azt hittük, már kész a vasalás és betonoznak, de mint kiderült, várták még a betont, mert tegnap este helyett reggel lett megrendelve. Vártunk egy kicsit, így viszont a tetthelyen értek minket a Vízmű emberei, akik már a múltkor cetlit hagytak nekünk, hogy kicserélték volna a vízórát, ha nem lenne rápakolva az aknára 10m3 homok. Mivel megtaláltuk a cetlit, mára kiszabadíttattuk a vízóra lejáratot, N. alá is tudta írni a vízóracserés papírt. Ezzel ott is hagytuk a betonra váró munkásokat és mentünk Anyósomért, aki ablak-színmintákat hozott busszal.

Április közepén voltunk fenn a Construmán és kértünk két cégtől árajánlatot garázskapura. Ma járt le az akció határideje. Eddig azt hittük, hogy dió színű ablakaink lesznek, de a Construmán találkoztunk az ablakosunkkal és mondta, hogy nem, nála nincsenek dió színű ablakok. :O Kértünk volna tőle színmintát, de nem vitt fel. Tegnap Anyósom el tudott menni egyért, elbuszozott vele ide, ma lett kész két további színminta, ma jött azokkal, hogy a garázskaput hozzá tudjuk nézni. Kiválasztottam a dióhoz legközelebb álló színmintát és mentünk a garázskapu-kiskereskedésbe. Ott kiderült, hogy ugyanazt az engedményt nem tudják adni, mint amit kaptunk a Construmán, hiába is mondja a területi képviselő. Felhívtuk a területi képviselőt, aki intézkedést ígért. Sok-sok telefonhívás után végül nem azon a kiskereskedésen keresztül, de megkaptuk azt az engedményt, tehát ma megrendeltük a garázskapunkat. Ilyen lesz:


(Elvileg a fenti két képen ugyanaz a színű ajtó szerepel. :O A valóság valahol a kettő között van.)

Este hatkor találkozónk volt a telken a villanyszerelővel, a víz- gázszerelővel és annak gépészmérnökével. Megbeszéltük a felmerült aggodalmakat, illetve ötleteket adtak, mivel lehetne még drágítani az építkezést. :) Holnap átgondoljuk a javaslataikat, aztán döntünk.

A fényképeket is ekkor készítettem. Látszik, hogy a konyhaablakok fölé is bekerültek az áthidalók (és a fürdőszoba ablak fölé is), már csak a nagy felületű, talpig-ablakok fölé kell megcsinálni, illletve Lelle sarokablaka fölé.


Az ablakkáva kialakítása ilyen lesz, egyelőre ez csak a minta volt, a többinél alulra egybe 15 cm-es Ytongot tesznek majd.


Mozgalmas nap volt és szerencsém is volt, hogy csak 2 órám volt, az is végzősökkel, akik alig jöttek már el. Így napközben tudtuk intézni ezeket a dolgokat.

2 megjegyzés:

Magdi írta...

Sokat haladtatok! Hátha még időben megkezdték volna!? Nagyon jó a garázskapu.

Unknown írta...

Az ablakkávák hőszigeteleése hogyan lett megoldva?