vasárnap, április 07, 2013

SMS-hegyek

Pénteken reggel kaptunk egy sms-t a kivitelezőtől, hogy a garázsba való vashálót nem tudja megoldani, mert ahonnan eddig hozta, (hozattuk) az megszűnt. Javasol helyette 6,5 mm átmérőjűt. Kengyeleket és a szálvasat ő megoldja, van nála kimaradva. (Mert nálunk csak 1-2 szálat látott, kengyelt meg egyet sem.)

Szombaton 10-kor újabb sms-t kaptunk: "Hello! Intézd a hálót, J...n nem tudom megoldani. Üdv. T."
Milyen kivitelező, aki nem tudja elintézni a vasháló beszerzését? :O korábban említette ugyan, hogy akkor messzebbről kell hozatni, mondott is egy telephelyet, de nem tudtuk pontosan, hogy miből, mennyit, mikorra. Később egész nap nem tudtuk elérni, nem vette fel a telefont.

1. Most már úgy látjuk, hogy minden anyagbeszerzés a mi feladatunk lesz, ami nem gépészet és nem villanyszerelés (ezek nem a kivitelezőhöz tartoznak, mással szerződtünk), de nem is baj, legalább lesz róla normális számla.
2. Kimentünk a házhoz megnézni mennyi vas és kengyel maradt, mert amikor a födémbe hajtogatták, akkor megcsinálták a garázsba való adagot is. Igen, 15 teljes (6 m-es) szálvasat találtunk és 3 teljes tábla (2,1m x 5m-es) vashálót, igaz az csak 4,2mm átmérőjű. Ez viszont jó lesz a garázs azon részébe, ami gépészeti helyiség lesz majd. Kengyelt is rengeteget találtunk lehajtogatva előre, ahogy emlékeztünk rá.


Így nézett ki a garázs a feltöltés előtt:



Megérkezett a homok és a sóder, eltűnt az építkezési törmelék végre: (a szállítást mi intéztük, a bobcatet a kivitelező)


Ugyanakkor az összes "táplálkozási szemét" itt maradt szétszórva:


Garázs feltöltve, tömörítve:


A gépészeti helyiség válaszfal alapjainak kiásása:



Nincsenek megjegyzések: