vasárnap, április 28, 2013

Első ebéd a házban

Miután tegnap ismét körbetelefonáltunk mindenkit Kivitelező-ügyben, sikerült elérni és egy újabb, hétfő kora reggeli időpontot megbeszélni, amikor személyesen is találkozunk és megbeszéljük a továbbiakat, akármi is legyen az...

A mai tervünk az volt, hogy kivonulunk mindannyian a telekre és rendbetesszük. MI. Összeszedjük  a munkások által otthagyott rengeteg műanyag flakont, fűbe rejtett szemetet, összehordjuk a maradék építési anyagokat, raklapokat, levágjuk a füvet, szétterítjük a földkupacot. Így a Kivitelező szó szerint tiszta lappal kezdhet, innentől minden szemét az ő szemetük, amelynek elszállításáról, összeszedéséről köteles gondoskodni.
Így is történt, a gyerekek az esti fagyizás ígéretével egész nap lelkesen dolgoztak. (Ha nem, elég volt csak azt mondani, hogy mínusz egy gombóc... :))


Lelle kisöpörte a házat:


A fiúk vitték a könnyebb raklapokat:


Délben hazamehettünk volna ebédelni, de izgalmasabbnak találtam, ha csak az ebédért megyek haza és odakinn ebédelünk. (Szerintem nehezebb lett volna őket visszacsábítani, ha már egyszer hazamentünk.) Még rádiót is vittünk!


Ebéd után következett a tereprendezés:



Végül este 6-kor végeztünk (a földkupac szétterítése már nem fért bele teljesen), hazafelé útba ejtettük a fagyizót, ahol mindenki megkapta a maga gombóc-adagját. Zuhany, vacsora és még mindig nem alszanak, pedig háromnegyed 10 van. Holnap meg iskola/ovi/munkahely mindenkinek. (Nekünk extra kora reggeli találkozó odakinn. :S)

3 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

És mennyi volt a gombóc-adagjuk?

Magdi írta...

Így könnyű rendet tenni :)))))

Szunyo írta...

Mályvacsiga!
Mivel abban a ruhában esélytelen volt beülni a cukrászdába, a tölcsér mérete határt szabott: Vili 3 gombóc, mi többiek 2-2. :)

Nagy Gábor: :))