szerda, március 27, 2013

...és most szétvésik a házat


Ezek az egyezményes jelek nem befalazott kőművesfeleségek darabjainak emlékhelyei, hanem a konnektorok helyei. A "nyuszi" a csillárkapcsoló, stb. Vasárnap délelőtt megbeszéltük mi, hová kerüljön.


Ezt tavaly egyszer már megtettük, átbeszéltük, de mivel nem haladtunk úgy, ahogyan terveztük és reméltük, ezért most megint egy éjjelünkbe került átgondolni, mert a tavalyi papír (amin bejelöltük) csak 1 példányban volt meg és az is a villanyszerelőnél. :) (Szerencsére meglett az a papír is és amikor összehasonlítottuk, majdnem minden ott volt, ahová tavaly gondoltunk.)

Aztán hétfőn, amikor kimentünk megnézni, még eszünkbe jutott 1-2 kimaradt konnektor, pl. a mikróé és a leendő gardróbvilágításoké. Aztán rájöttünk, hogy ha a fürdőszobába a tükör fölé ilyen lámpákat szeretnénk, akkor oda csillárkapcsoló kellene, nem sima.


Szóval még hozzá-hozzá tettünk, de így sem kapcsolóztuk/konnektoroztuk túl a lakást. Nem hiszek abban, hogy egy életre előre meg lehet tervezni (később) mi hová kerül, próbáltuk a mostani terveinknek legjobban megfelelő vezetékelést megcsinálni. Tegnap nem csináltak semmit, mert megint bejött a hideg is, nem csak a hó, holnap folytatják a munkálatokat.

4 megjegyzés:

GY.L. írta...

Szia! Segítenél eligazodni a jeleken? Köszönöm!

Szunyo írta...

A "sírhant" a dugalj, ha 3 sírhant, akkor három konnektor egymás mellett. A "nyuszifül" a csillárkapcsoló, az "egy fülű nyuszi" a sima egypólusú kapcsoló. "H sírhant SZ"=H, mint hangfal, sírhant, lásd előbb, SZ, mint netkábel=számítógép. A "körben x" hagyományosan az izzó jele, ott lesz (még most sincs ott :P) a fali lámpa.

GY.L. írta...

Köszönöm szépen! Nagyon kedves vagy, hogy válaszoltál. :)

GY.L. írta...

Egyébként nagyon szuper a blog. Utólag bár, de elolvastam. Most mi is építkezünk. Én is vezetek egy blogot. :)