hétfő, október 08, 2012

LambériÁZÁS

Tegnap délelőtt kimentünk, hogy megnézzük, mennyire jutottak szombaton délután. Tovább jutottak a lambériázással és letakarták már tetőfóliával is.






Milyen jól tették: este megint nagy szélviharos eső jött. :S A mai napra több minden elő volt irányozva, írom sorban, ezek 95%-a reggel 7 és 8 között játszódott le. (Csak hogy érzékeltessem, hogy 3 gyerekkel súlyosbított hétfő reggeli indulás mellé még mi fért bele.)
  1. Telefonáltunk a fásnak, hogy ma jön az építésfelügyelet és hozza a megfelelőségi nyilatkozatot a fáról. Később ő hívott vissza, hogy milyen megfelelőségi nyilatkozatot (?!?) hozzon és majd telefonál, ha beértek. (A fás vidéki) Végül este 6-kor hívott, hogy majd holnap megbeszéljük, mikor tudjuk átvenni. :O
  2. Telefonált a bádogos, hogy milyen színű csatornákat szeretnénk, mert akkor megkérdezné és adna árajánlatot anyagra. Merthogy hamarosan fel kell tenni a csatorna-tartókat a cserepek alá. Erre alig tudtunk nyögni valamit, nem gondoltuk, hogy ez ennyire hamar kellene.
  3. Telefonált az ács, hogy telefonált-e a bádogos és hogy ők mennek ki ma is dolgozni.
  4. Telefonáltunk a kivitelezőnek, hogy ma fél 1-re jön a Felügyelet, legyen szíves a papírokat összeszedni. Mivel nem értük el, 10 perccel később hívott vissza, hogy ő most költözik és nem tudta rendezni mára a papírokat. Majd felhívja az Felügyeletet, hogy adjanak másik időpontot. 8 után visszahív, hogy mit intézett.
8 után hívott, hogy sikerült elintéznie, majd jönnek máskor a Felügyelet emberei. (Ezt egyébként csak 2 hete tudta, ez alatt nem sikerült rendeznie  a papírokat.)
Ebben nem nagyon hittem, meg voltam róla győződve, hogy ki fognak jönni legalább fényképezni, merthogy valami "gyorsan eltüntetendő" dolgot sejtenek majd a háttérben és még a jobbik eset, ha nem minket okolnak a halasztás miatt.
N. bement a bankba, hogy átutalást intézzen, mert fél 10-ig meg kellett rendelnünk a Tüzépen a cserepeket ahhoz, hogy kb. szerdára kihozzák a gyárból.
  • a Tüzépen délután fél 2-kor tudtunk fizetni az átutalt és felvett pénzzel, mert ugyan 4 órás az átutalás mostanában, de itt sikerült 4,5 óra alatt kivitelezni. Már minden bank a mi utalásunkat nézte, hogy miért nem érkezik meg a reggel 8-kor átutalt pénz... Végül kifizettük a cserepek árát, egyenesen a gyárból fog érkezni a cserép. (Délután 5-kor jött az sms a gyárból, hogy szerdán hozzák.)
  • az Ács szerint volt kinn a telken a Felügyelet és fényképeztek is, a régebben megbeszélt fél 1 helyett háromnegyed órával hamarabb. Mondtam én, hogy valami simlisséget sejtettek a dolog mögött, noha tényleg csak a Kivitelező lusta, minden a tervek szerint épül amúgy. Remélem nem lesz belőle bajunk!
Este még kimentünk, megnézni a tegnapi eső hatását. Megint szét kellet söpörni a sok vizet a ház belsejéből. :S A garázs fölött majdnem teljesen be van fóliázva a ház pedig körbe lett lambériázva:




Nincsenek megjegyzések: