szombat, október 06, 2012

Eresz lambériázása

Próbáljuk az építkezést egy nagy kalandnak felfogni, mielőtt a stressz miatt infarktust kapnánk vagy beleőrülnénk.
Az eső szerdán esett, az ács pedig kedden összeszedett néhány problémás gerendát, amit ki kellett volna cseréltetni. (Ebben állapodtunk meg a fással, hogy ha lesz probléma, kicseréli.) Kedden telefonáltak neki (N. és az ács is), persze éppen abból a méretből nincs telepen, majd csütörtökön hoznak. Vártunk tehát csütörtökig, úgyis többé-kevésbé esett az eső. Csütörtökön délután szólt volna vissza, hogy érkezett-e olyan méretű gerenda, azt kell írjam: "természetesen" nem szólt vissza. Pénteken kiderült, mikor újból telefonáltunk, hogy a beszállítója nem hozott olyan méretet, tehát nem fogja tudni kicserélni. Az ács osztott-szorzott és úgy gondolta, jó lesz az egy méterrel rövidebb is, csak legyen már normális minőségű, mert ha csúszunk, egy hétre el kell mennie máshová dolgozni és addig mi állunk. Így tehát szombaton reggel 8 órára beszélték meg a cserét.

Pénteken délután elmentünk cserepet és tetőfóliát intézni. Az egyik tüzépről már csütörtökön kaptam árajánlatot, a másikhoz elmentünk péteken délután, ők szombat reggelre ígértek árajánlatot. Ahogy lenni szokott az egyik tüzépen az alapcserepek voltak olcsóbbak és a tetőfólia, a másikon az összes kiegészítő cserép és az Eco-Roll gerincfólia. Ezek a nagyobb tételek. Végül sikerült elintézni, hogy a másik tüzép engedett az alapcserepek árából és az Eco-Rollból is, így elindultunk meg is venni a fóliát, a többit pedig megrendelni.

Azt mondták, hogy a tetőfólia (7 tekercs) nem nagy, bemegy egy személykocsiba is. Hahahha. Csak azt felejtették el mondani, hogy akkor a sofőrön kívül nem fér be más. Mi meg hárman mentünk 7 fóliáért. Itt kezdődött a komédia: hogy férünk be mindannyian az autóba. A tüzépről körülményes lett volna busszal hazajönni, így tehát előrehúztuk az üléseket, ledöntöttük, amelyiket le lehetett, a tesóm felkenődött a szélvédőre, engem pedig éppencsak benyomtak a hátsó ülésre. Szerencsére N. éppen elfért vezetni, igaz, a lába neki is a nyakában volt. Készült néhány kép, kínunkban:


 



Szombaton reggel N. az áccsal megvette a lambériát az ereszhez és a fás reggel 8 helyett végre 11-kor küldte a "csere-fát". Megfelelőségi nyilatkozatot most sem küldött, pedig hétfőn jön az építésfelügyelet...

Ennyire jutottak délelőtt, a többit megnézzük holnap:




Nincsenek megjegyzések: