csütörtök, augusztus 19, 2010

Konyha-gépészet

Amikor a gépészeti terveket nagyjából megbeszéltük a tervezővel, már kérdezte, hogy tudjuk-e mit hová fogunk tenni a konyhában, fürdőben. Persze, hogy nem tudjuk, hiszen az még a jövő év zenéje. Mindenesetre aztért elgodolkodtam a konyha berendezésén. Ha a kőművesek tudják tartani majd a  méreteket akkor centire bepakolható pl. ikeás szekrényvázakkal. De! A konyhában szeretnék kicsit megemelt sütőt, ne kelljen annyit hajlongani a tortákhoz :P, így viszont (mivel egyetlen egybefüggő falfelületem van) egymás mellé kerülne a hűtő-sütő-főzőlap kombó. Ez energetikailag nem olyan jó. Egy skiccen (ami messze nem méretarányos) így néz ki:

Elvittem a Zindex fórumára  a problémámat és az egyik lány adott egy érdekes és megvalósítható ötletet, amit aztán továbbgondoltunk itthon. A kamrából csippentsünk le kicsit, tegyük az ajtóhoz a hűtőt. Ez jó, mert a konyhából és az ebédlőből is könnyen elérhető, ha kell valami.


Növeljük meg a tolóajtó nyílás méretét (erről még egyeztetések folynak a statikussal), fordítsuk be szögbe a kamraajtót. Így felszabadul egy újabb falrész, amire visszafordíthatunk pultot vagy épp a magas sütőt.

Végül néhány látványkép az ikeás programmal, még a kamra átalakítása nélkül:


Ilyen, ha benn van a hűtő, de sajnos a program nem tud merőlegestől eltérő falakat, ezért a kamraajtót nem tudtam rárajzolni. :(



Ha a statikus is rábólint a kamra levágására, akkor már az elektromosságot, vizet, csatornát igénylő berendezések gépészeti kiállását is pontosabban tudjuk tervezni.

Nincsenek megjegyzések: