szerda, augusztus 11, 2010

Kicsi a világ - villanybevezetés

Eleddig a bal oldali szomszédunkkal csak telefonon tartottuk a kapcsolatot. Ő keresett meg minket legelőször, hogy a telekhatáron álló csirkeháló kerítést lebonthatja-e és hogy bejöhet-e a telekre, ha elkezd építkezni. Természetesen, válaszoltuk neki. (Mennyivel kulturáltabb ez a megoldás, mint a farszomszéd "csak úgy bemegyek" hozzáállása.) Aztán valahogy villanybevezetés kapcsán is volt telefonváltásunk. Ő panaszkodott egy előző szerelőre és figyelmeztetett, hogy az eon-nál két hónap, mire behozzák az áramot a telekre. Ajánlott egy másik szerelőt, aki gyorsabban és jobban dolgozik, elküldte a telefonszámát is.
Találgattuk idehaza, hogy a hang alapján idősebb-e, mint mi.

Tegnap aztán kiderült minden. :))
Az általa ajánlott villanyszerelővel volt találkozónk a telken. Amikor kiértünk, nemsokára előjöttek a szomszédból és kiderült, hogy ismerjük egymást. :)) Konkrétan kísérleti fizika előadásokon együtt ültünk az egyetemen. Fizikusként, majd phd-t végzett. Így aztán a "milyen korúak" kérdés meg is oldódott.

A szerelő megnézte a lehetséges helyeket, ahová a dobozt teheti és végül úgy döntöttünk, hogy a kerítés vonalába tetetjük és egy csoportba a gázzal. (Vagyis arra az oldalra.)
Ma délelőtt eljött és kitöltöttük a rengeteg papírt, majd elvitt ugyanannyi rengeteg pénzt a szerelvényekre és ez a folyamat is elindult...

Nincsenek megjegyzések: